Seks is geen liefde en liefde is geen seks

In liefde de samensmelting beleven van elkaars lichaam in een seksuele uitwisseling is het mooiste wat er is. Maar seks hoeft geen ‘’must’’ te zijn. Er zijn vele mensen die geen zin hebben in de seksuele daad, en dat is ook oké.

In liefde de samensmelting beleven van elkaars lichaam in een seksuele uitwisseling is het mooiste wat er is.
Maar seks hoeft geen ‘’must’’ te zijn.
Er zijn vele mensen die geen zin hebben in de seksuele daad, en dat is ook oké.
Je bent niet abnormaal als je geen behoefte hebt aan seks laat niemand je dit wijsmaken. Uiteindelijk evolueert de mensheid en daardoor zal er ook een transformatie van de energieën plaatsvinden, en wordt er een andere manier van uitwisseling tot stand gebracht dan seksualiteit.
Het is wel belangrijk om je eigen natuur te blijven volgen hierin, als je voelt dat je geen zin hebt in seks wees dan trouw aan jezelf.

Als Seks een verslaving wordt ,negeert men de krachten van de schepping en vertaalt men deze naar de lagere driften ‘’de oerkrachten’’ .
Eigenlijk zit deze mens vol met scheppingskrachten en heeft hij een heftig verlangen om zichzelf te laten zien en niet afhankelijk te zijn van zijn verslaving ‘’het’’ seksen.
Deze mens kan meester worden over de gevoelens over zichzelf, en hij kan zichzelf vervullen en zelfliefde vinden, ‘’zonder verslaafd aan seks te zijn’’.
Zo kan deze mens tot een mooie en liefdevolle seksuele relatie met een ander komen.

Elk mens mag voor zichzelf beslissen of hij de seksuele beleving wil ervaren of niet.
Maar je hoeft jezelf zeker niet te verliezen in een ander.
Het leven vraagt ons wel dat we de seksuele krachten de ‘’oerkrachten’’ vanuit liefde laten stromen.
Als we alleen vanuit de lagere onbeheerste driften/ begeerten leven, verliezen we het spoor van het leven.

Uiteindelijk gaat het om ware liefde en de liefdesbeleving tussen twee mensen.
En of dat nu gaat om 2 mannen- 2 vrouwen- of man en vrouw, dat speelt geen enkele rol. Het gaat erom dat de seksualiteit beleeft wordt vanuit je ware zijn, en dat zowel mannelijk als vrouwelijk vertegenwoordigt is in beide.
Seksualiteit kan een beleving zijn van twee mensen die elkaar liefhebben en respecteren vanuit hun ware zelf.
En deze beleving ‘’kan’’ hemels zijn. Seksualiteit als drift en vanuit een gevoel van afhankelijkheid is slechts een ‘’leegte’’ opvullen.

Niets moet, en zeker niet tegen je zin (bijvoorbeeld om een ander te plezieren) want dan lieg je eenvoudigweg tegen jezelf, en kun je vroeg of laat een blaasontsteking of andere ziekte naar je toehalen.
Beleef de liefdesdaad oprecht en vanuit een gevoel van liefde naar jezelf en naar je partner.
Wat momenteel veelvuldig voorkomt is vriendschap plus waarbij beide vriendschapspartners ook seks hebben met elkaar.
Op deze manier seksbeleving hebben met iemand waarbij jij jezelf ook goed voelt, is ook een beleving die je hebt in samenspraak .
Vriendschap maar ook ‘’vrij’’ zijn, dus verder geen verplichtingen hebben aan elkaar. Dit schijnt de nieuwe trend te zijn en vele mensen hebben die behoefte aan seks op deze manier ingevuld.

Als je voelt dat dit is wat je echt wilt, en je hebt er verder geen verwachtingen bij dan is dit prima voor zolang het duurt.
Mocht je wel verwachtingen gaan hebben, dan kom je meestal van een koude kermis thuis.
Deze relaties zijn er niet om naar elkaar toe te groeien, en beiden hebben die afspraak zeker in het begin gemaakt met elkaar.
Geen verwachtingen hebben en geen vaste relatie.
Dit is waar zeker de mannen voor gaan.
Alles lekker losjes en verder geen gedoe, dus ook geen verantwoording.
Komen en gaan, en dat is het.
Elkaar geven wat men blijkbaar nodig heeft en dat is seks en meer niet.

Wat hierin wel onderschat wordt, is dat vrouwen toch emotioneler in dit soort relaties staan.
En dat naar gelang de tijd vordert, er toch een gewenning ontstaat en men gevoelens gaat krijgen voor de ander. Hier loeit het gevaar om de hoek dat de vrouw dus afhankelijker wordt van de aandacht van de partner, en daardoor juist wel verwachtingen creëert.
Op het moment dat de man voelt dat er verwachtingen komen laat de man het dan afweten.
En dan zit de vrouw met de gebakken peren.

Bezin voor je begint zou ik zeggen. Tenzij jij echt geen vaste relatie wilt en oké bent met deze vorm, dan is er duidelijkheid voor beide partijen, en dan duurt het zolang het leuk is.
Seks is geen liefde en liefde is geen seks.
Weet dat de behoeften die je deelt met elkaar tijdelijk kunnen zijn, en geen enkele andere functie hebben dan seks te bedrijven met iemand met wie je een aantrekkingskracht hebt op fysiek niveau.
Daardoor kom je er emotioneel bekaaid van af als je wel gevoelens krijgt voor de ander.
Verbinding is wat eigenlijk alle mensen diep van binnen willen, maar door de vele echtscheidingen en breuken in de relaties die men om zich heen ziet, is er geen durf meer om een vaste verbinding aan te gaan.

Triest maar wel een duidelijke tendens van de laatste tijd.
En misschien gaan relaties wel een andere vorm krijgen ‘’wie weet’’?, maar onderschat de diepere lagen niet die men heeft en die men toch echt wel wil delen met elkaar. Juist om samen in een verbinding te gaan ,kan men veel geestelijke lagen aanspreken en oplossen.
De mens krijgt zo de mogelijkheid om te groeien in een stuk bewustzijn wat anders niet mogelijk zou zijn. Kijk eens naar wat de ware reden is van de ‘’vriendschap plus’’ verbinding, en wees daarbij eens heel open en eerlijk naar jezelf toe.

Leven kan alleen maar veranderen als je ‘’oprecht wil kijken ’’ naar waar je voor wegloopt in jezelf.
De liefde beleven in een seksuele verbinding, waarbij je samen niet alleen de daad beleeft, maar ook de warme liefde samen ervaart is zo ‘’waardevol’’ en het kan de mens zoveel voldoening geven. Ontneem jezelf die mooie kans niet om’’ volledig samen te zijn’’ met degene die je ‘’liefhebt’’.
Het leven is voor de durvers, en liefde is durven groeien- durven delen- durven verbinden- en werken aan de relatie met elkaar, omdat liefde nog altijd een werkwoord is. Heb jezelf eerst lief door jezelf volledig te verbinden met wie jij werkelijk bent, en stap dan met volle moed in een relatie met de ander. Dan pas kun je voelen en beleven, dat ware liefde en seksualiteit, een samensmelting kan zijn van twee zielen in éénwording.

Wil je hier graag eens over praten met mij of een van de collega’s, schroom dan niet om ons te contacteren.

Hartegroet,
Lis