HomeHoe werkt het?Credits kopenOver onsEmail consultBlogVacatures
...

Mieke

Hoogsensitief heldervoelend Bewustzijns- en Dieptecoach voor de Nieuwe Tijd- Kwantumbewustzijn. Ongeveer 40 jaar actief ten dienste van mensen, kinderen, dieren.
bellenNu niet beschikbaar
bellen met creditsNu niet beschikbaar
chattenNu niet beschikbaar
email consultOp je gemak mailen en lezen!
Chat: Je creditsaldo neemt pas af als je daadwerkelijk contact hebt met de consulent. Je kunt dus kosteloos en in alle rust wachten in de chatruimte totdat de consulent antwoord geeft!
Bellen: Je creditsaldo neemt af nadat contact is gelegd met de belcentrale.

Over Mieke

Hallo lieve mensen, Mijn naam is Mieke (geboren op 18 april 1958) een hoogsensitief heldervoelend- ziend- en -wetend erkend internationaal opgeleid Engelenmedium. Iedereen maakt een bijzondere transitie door op diverse levensvlakken. In deze transitie en transformatie faciliteer ik de weg naar jouw oorspronkelijke zielskleur en -bestemming.

Het oude paradigma brokkelt duidelijk af waardoor jij je onzeker, vertwijfeld en angstig kunt voelen. Omdat ik me heel bewust ben van de komende bewustzijnsveranderingen kan ik jou verder inspireren en de weg doorheen jouw transitieproces faciliteren.

Velen zijn op zoek naar hun werkelijke zielspotentieel, hun zielsbestemming en zielskleur. Velen verlangen zich uit te drukken vanuit authenticiteit. En om hierbij te komen zullen vele lagen vanuit conditionering ontmanteld moeten worden.

Je bent van harte welkom met alle vragen rond:
-Relaties en het ontmantelen en doorbreken van patronen- zielsrelaties en uitdagingen en hoe de uitdagingen vanuit persoonlijke ervaringen, naar verdieping en verbinding aangaan.
- Dieren: gediplomeerd energetisch dierentherapeute en gespecialiseerd in stervens- en rouwbegeleiding voor mens en dier- Bachbloesemtherapie voor dieren- Healing op afstand.
- Vanuit je authentieke zielskleur afstemmen op je zielsbestemming
- Alle vragen rond Nieuwe Tijdskinderen: erkend internationaal Indigo Card Reader
- Vragen rond gezondheid : géén medische uitspraken noch diagnose. Opleidingen in natuurgeneeskunde. Door de toenemende verhoging van de energieën op aarde, is het mogelijk dat je fysieke lichaam hier heel wat last van ervaart. Wil je hierover meer weten, ook bij al deze vragen kan je bij mij terecht.

- Ik heb een Pedagogische en Sociaal opgeleide professionele achtergrond en me continu verder ontwikkeld in diverse therapeutische richtingen waaronder Emotioneel lichaamswerk, Cranio-sacraal, Psycho- analytisch werken met kinderen en jongeren, Emotioneel Evenwicht ( Dr Roy Martina), EMDR, NLP Practitioner, Soul Body Fusion practitioner, Mindfulnesstrainer, Kleurentherapeute, energetisch dierentherapeut, stervens-en rouwbegeleiding dier en mens enzovoort.

-Gespecialiseerd in `Narcisme` via een erkende opleiding bij HUPPER met Dr Martin Appelo.

-Gediplomeerd HSP loopbaancoach (Laudius)

_ Gediplomeerd Stress en Burn-Out Coach (Laudius)

- Erkend Soul Coach Card Reader ( Denise Linn)Kennis en inzicht helpen je verder spiritualiteit in je dagelijkse leven te integreren. Voor de komende jaren is Uranus in Stier wat zeer concreet betekent dat iedereen te maken krijgt met onvoorspelbare wendingen. Vasthouden aan wat niet meer werkt komt op een helling te staan.

Mijn levensdoel is om jou te ondersteunen in het belichamen van jouw hoogste zielspotentieel, het integreren van denken, voelen en handelen, vanuit meer innerlijke vrede en een hoger bewustzijn te leren waarnemen situaties waarin je jezelf neigt te verliezen.

Voel je welkom om te chatten/ te bellen of een uitgebreid emailconsult te ontvangen.

Wil je een oprecht consult, zelf oprecht zijn in je vragen is een teken van integriteit.

Het is ook fijn als je vooraf rustig je vragen opstelt of hierover nadenkt. Op die manier is een consult altijd heel krachtig. Ik behoud de integriteit het consult te stoppen als ik waarneem dat een klant eerder nieuwsgierig is, niet reageert op wat er wordt meegedeeld, zodat er geen interactie is.
Iemand die zich niet kan vinden in mijn manier van schrijven, duiden of uitleg, stopt best het gesprek onmiddellijk of beëindig ik zelf het gesprek.
Ik deel dit ook mee als ik dit waarneem. Feedback hierover geven heeft in dit geval geen zin.

Mijn praktijk Amaranta voor mens en dier is gevestigd in België.

Auteur van `Herinner wie je werkelijk bent. Een bewuste weg naar je nieuwe leven`. Uitgave April 2020

www.boekscout.nl
www.miekecoigne.com

Je bent van harte welkom

Mieke


Gaves: Allround, Coaching, Dieren fluisteraar, Foto lezen, Medium, Pendel, Reiki, Relatie coach, Tarot kaarten
Talen: Nederlands, English

Recensies van klanten (34)

Fijn
★★★★★ Anonieme gebruiker 12-01-2021
Dank je wel Mieke voor de inzichten.
★★★★★ Anonieme gebruiker 26-12-2020
Mieke, Ze was duidelijk naar mijn toe
★★★★★ Anonieme gebruiker 21-12-2020
Wauw! Consult gestopt door haar. Ik was haar aan het “testen”. En dat was ik niet. Ik was vooral benieuwd gewoon wat ze zag. Iets met terug lezen en nadenken. Naar gevoel aan over gehouden!
★☆☆☆☆ Anonieme gebruiker 17-12-2020
Je moet gebeld (met credits), gechat of een email consult gehad hebben hebben met Mieke om een recensie te kunnen schrijven!

Meer recensies lezen  


Blog van Mieke

De mens in het Aquariustijdperk

De inwijdingsweg naar meesterschap is een mystieke, stille weg...test op test laten ons zien of we kunnen blijven staan en ons meesterschap hard kunnen maken...

Sonia Bos (+) mystica, ver voor haar tijd, liet ons een enorm potentieel aan inzichten na. Begin de jaren 80 schreef Sonia voluit rond Aquarius, de vele aspecten die de mens als inwijdingsweg naar een compleet leven, in een voldragen meesterschap, kan afleggen. Die weg leggen we allen op eigen wijze af, sommigen in stilte, anderen met veel toeters en bellen. Van bovenaf belicht lijkt onze prachtige Aarde vooral verstoord te worden in overdaad om gezien te worden, precies daar waar stilte en verstilling belangrijk is om te integreren, te verwerken. Delen van ervaringen is inspirerend en faciliteert op onvoorspelbare wijze diegene die aangeraakt wordt/ worden de mystieke weg te vervolgen, in eigen stappen eigen voetsporen te volgen. Soms denk ik wel eens dat het hele gebeuren gecarnavilseerd wordt, alsof de kunstjes om spiritueel te zijn geshowd moeten worden, om waarachtig over te komen. Zelf zie ik dit zolang ik op aarde rondloop helemaal anders en begrijp het vele vertoon niet zo goed. Delen, inspireren, ieder vanuit zijn eigen unieke zielskleur en -blauwdruk, gelijkwaardig, zoekend in onszelf of datgene wat we doen, wat we zijn, helemaal samenvalt of mag samenvallen, zonder schaamte, zonder schuld. Voorbij alles wat niet Is. Laat ons maar gewoon Zijn, dat is het prachtigste geschenk aan onszelf en Moeder Aarde én aan elkaar.

Meesterschap in de nieuwe tijd (24-10-1998)
Inleiding - In het proces van de bekrachtiging van de aquariusblauwdruk werd de kosmische mens in de mens ontsloten. De kosmische mens kent een dertienvoudig kosmisch bewustzijn en heeft dertien chakra`s. Door zijn bewustzijnsstructuur konden nieuwe, universele taken aan hem worden vrijgegeven, waaronder het Beheer van het Leven, het Beheer van de Evolutie en van de Schepping. Deze taken zijn weliswaar vrijgegeven aan de kosmische mens, maar deze zal hierin pas kunnen staan nadat hij voldoende discipline (meesterschap) verworven heeft over alle lagen van zijn dertienvoudig wezen. Het kunnen dragen van deze taken is namelijk gerelateerd aan de staat van meesterschap over het eigen wezen.
Meesterschap, werkerschap en de weg van inwijding - Meesterschap, universeel werkerschap en de weg van inwijding gaan hand in hand. Hoe beter gedisciplineerd een mens is, hoe groter zijn verworven meesterschap, des te krachtiger zullen de universele taken zijn die aan hem worden toevertrouwd. Dit alles ligt beklonken in zijn weg van inwijding.
Meesterschap, werkerschap en de weg van inwijding zijn altijd al met elkaar verbonden geweest. Ze hebben echter, nu de mens een dertienvoudig kosmisch bewustzijn heeft gekregen, een veel grotere invloed op zijn leven. Hij kan er veel meer mee doen. Er kunnen nu bovendien hogere vormen van meesterschap ontsloten worden die direct gerelateerd zijn aan de universele taken die de mens in de komende tijdperken mag gaan uitvoeren.
Gedurende deze dag zal de weg van inwijding voor drie tijdperken worden geschetst. De nieuwe vormen van meesterschap, de universele taken die erbij horen en de voorwaarden waaraan de mens dan moet voldoen, zullen u verklaard en aangereikt worden.
De nieuwe vormen van meesterschap zullen tevens in uw bewustzijn verlevendigd worden.
De weg van inwijding - De weg van inwijding wordt onderverdeeld in drie spiralen van werkzaamheid, die elk eigen vormen van meesterschap kennen:
1. De Spiraal van Bewustwording (persoonlijkheid)
In de Spiraal van Bewustwording werkt de mens aan de bewustwording van zijn lagere aard, de persoonlijkheid. In deze spiraal zal hij het Meesterschap over de Persoonlijkheid verwerven.

2. De Spiraal van Transformatie (ziel, hogere geest)
Na het verwerven van het Meesterschap over de Persoonlijkheid vangt in de Spiraal van Transformatie het werkerschap van de mens aan. Hij wordt ingewijd in zijn hogere en hoogste zijn. In dat proces overstijgt hij zijn persoonlijke groeiprocessen en zal hij worden ingewijd in het lagere, het hogere en het hoogste zijn van de schepping. Hij zal meesterschap verwerven over alle dertien bewustzijnsgebieden van hemzelf en van de schepping en hij zal de daarbijbehorende universele taken tot ontwikkeling brengen.
Deze dertien fasen van meesterschap zijn onderverdeeld in:
a. Het Kosmisch Meesterschap - Het meesterschap over het lagere zijn van de schepping.
b. Het Hoger Kosmisch Meesterschap - Het meesterschap over het hogere zijn van de schepping.
c. Het Groot Kosmisch Meesterschap - Het meesterschap over het hoogste zijn van de schepping.
Deze drie niveaus worden overkoepeld en gecompleteerd in:
d. Het Meesterschap over de Schepping - Mens en schepping (Schepper) zijn volledig één.

3. De Spiraal van Transmutatie (goddelijke kern)
In de laatste fase van de Spiraal van Transformatie begint de Spiraal van Transmutatie reeds werkzaam te worden. Deze werkzaamheid helpt de mens het Meesterschap over de Schepping te verwezenlijken. Daardoor zal hij de menselijke evolutie kunnen overstijgen om de goddelijke evolutie te mogen binnengaan. De mens is op dit niveau een universeel inwijder van het leven en zal nog hogere universele taken in zich mogen ontmoeten. Hij mag `de God in hem` tot ontplooiing brengen op het niveau van het Leven, het Zijn en het Bestaan. Hij verwerft daarin:
a. Het Meesterschap over het Leven
b. Het Meesterschap over het Zijn
c. Het Meesterschap over het Bestaan
Deze drie niveaus worden overkoepeld en gecompleteerd in:
d. Het Groot Universeel Meesterschap
N.B. Nog hogere gebieden dan het Leven, het Zijn en het Bestaan zullen in de toekomst in het menselijk bewustzijn geïntegreerd mogen worden. Deze vallen echter onder een hogere spiraal van evolutie, die momenteel nog niet beschreven kan worden.

Liefs
Mieke


Medische uitspraken en andere rariteiten

Er worden wel eens vragen gesteld, waarop ik doorverwijs naar deskundigen.

Zo ook, geldt dit vooral voor mensen die willen weten of ze ziek zijn, of welke ziekte ze eventueel zouden kunnen hebben, of ze nog lang zullen leven, of iemand uit de omgeving nog lang zal leven. Ga zo maar door.

Ik kies ervoor om met die vragen zeer verantwoordelijk om te gaan en dit betekent concreet: medische diagnoses stellen, medische getinte uitspraken doen, is zelfs strafbaar.

Wat ik wel kan, vanuit mijn opleidingen in onder meer alternatieve natuurgeneeskunde, is praktische tips en adviezen geven.

Niettemin is het zelfs hierin enorm belangrijk een correcte anamnese te kunnen opmaken voor iemand die bijvoorbeeld lijdt aan overgewicht, anorexia/boulimie/ enzoverder.

Mag ik hopen op enig begrip is voor mijn ethische en verantwoordelijke insteek.

Eenvoudig: u gaat toch ook geen tandarts consulteren die enkele boeken heeft gelezen rond tandheelkunde?
U gaat toch niet op consult bij een psycholoog die na het eerste jaar gestopt is met de studies?
U gaat toch ook niet op consult bij een kaartlegger, paragnost of medium die met een boekje naast zich, jouw toekomst voorspelt?

Met hartelijke groet

Mieke
Van kwetsbaarheid naar veerkracht in je relatie

Relaties staan meer en meer onder druk, dit is wat ik de afgelopen maanden waarneem. ( vanuit diverse invalshoeken heb ik dit thema reeds in blogs verwerkt bij www.paragnost-eddie.nl )

Relaties waarvan het zielscontract klaar is, eindigen met of zonder strijd. Strijd is weerstand, verzet tegen zichzelf en in essentie niet tegen de ander.

Heel veel verhaallijnen worden uitgekauwd in schijnbare redenen waarom relaties eindigen. In die verhaallijnen wordt vanuit op dualiteit gebaseerde scripts geoordeeld in dader- slachtoffer, de goede en de slechte, de brave en de ongehoorzame.

Ik had deze morgen een heel lang en diepzinnig gesprek met een cliënte die tussen strijd om haar relatie te ` redden ` en het accepteren ( vanuit haar dieper weten) dat ze zichzelf en haar partner mocht bevrijden van de druk die ze er zelf aan toevoegde. Ze was door de jaren vervreemd van zichzelf, herkende zichzelf niet meer, ze had zich door de jaren ` aangepast ` aan de verwachtingen van haar partner, familie, kinderen, tot ze de laatste maanden langzaam maar zeker bewuster kon waarnemen en voelen welke processen en patronen zich afspeelden.

Hartverscheurend dilemma...hulp van buitenaf is uitgesloten voor haar partner want niet hij is het probleem, zij is teveel veranderd.

Het gaat niet zozeer of partners spiritueel groeien of interesse hebben in spirituele onderwerpen, dan wel elkaar de ruimte te geven volledig zichzelf te zijn, zichzelf te ontplooien in volstrekte authenticiteit. Hoe kunnen we onze authenticiteit ervaren, als we volgens een `script` leven, waarvan weinigen zich de vraag stellen of dit script aansluit bij wie je werkelijk bent? Dit is de verandering die bij enkelen plaatsvinden. Het bewustzijn wordt bij enkelen opgerekt en dat dit niet zonder slag of stoot gepaard gaat, is wat ik ook waarneem.

Met aandacht en openhartigheid betrokken- zijn tot elkaar is naar mijn inziens een mooie weg, zonder elkaar te willen duwen in een richting wat niet resoneert met het wezen dat de ander IS.

Acceptatie, waarachtig tot diepe aanvaarding komen, gaat stap voor stap.

De tijd nemen om te ont-hechten is een fase die helaas velen overslaan. De pijn van een relatiebreuk wordt niet echt meer aangegaan, de pijn wordt verzacht door snel uit te kijken of te zoeken naar iemand die bereid is de pijn te verzachten. Per definitie worden deze relaties `rebound` relaties genoemd. Deze relaties kunnen voor even de pijn verzachten. Of deze relaties zich kunnen uitlijnen naar `liefde` is nog maar de vraag.

De tijd nemen om eigen pijn te pakken en daar de diepste heling in aangaan, is de verantwoordelijkheid nemen voor je eigen pijn. Als twee mensen hierin die verantwoordelijkheid nemen, voor zichzelf, ontstaat een strijdloze onthechting waarin het mogelijk is elkaar in waar-achtig Zijn te bedanken voor het `samen-horig-zijn`.

In relaties zijn gigantisch veel geprogrammeerde scripts die maar weinigen bewust in vraag stellen. Neem waar op welke wijze met angst geladen taalgebruik helderheid brengt in het praten `over` liefde en relaties. Die scripts hart-rijk onderzoeken vraagt moed om daarin jouw waarheid te vinden.

Een prachtig schrijven deel ik graag voor hen die in dit proces hun weg zoeken...ergens tussen strijd en acceptatie, de weg naar jezelf terugvinden.

LIEFDE NA LIEFDE

` Er komt een tijd
dat je opgetogen jezelf zal begroeten
als je aankomt bij je eigen deur, in je eigen spiegel,
en elk zal glimlachen bij het verwelkomen van de ander
en zeggen: Ga zitten. Eet.
Je zult de vreemdeling die je zelf was, weer liefhebben.
Geef wijn, geef brood.
Geef je hart terug aan zichzelf,
aan de vreemdeling die al je hele leven van je houdt,
maar die jij negeerde vanwege een ander,
die jou door en door kent.
Pak de liefdesbrieven van de boekenplank, de foto`s, de wanhopige krabbels.
Pel je eigen beeltenis van de spiegel.
Ga zitten. Geniet van het leven.`

Derek Walcott
De weg van Zelfcompassie.
Van kwetsbaarheid naar veerkracht.

Herken jij jezelf in de situatie vervreemd te zijn van jezelf?
De innerlijke strijd die je met jezelf voert...te laveren tussen strijd en accepatie?
Je wil het anders voor jezelf én de ander, doch je aanvaardt dat de ander ook een vrije wil heeft in de keuzes die hij/ zijn maakt?
Je wil uitbreken uit die vicieuze cirkel?
Je wil terug de verbinding met jezelf her-stellen?
Je wil zoveel...alleen: je weet niet waar en hoe je jezelf kan terugvinden.
Voor deze en nog zoveel andere vragen kan je bij mij terecht als diepte-en bewustzijnscoach en -therapeut.
Ook al zegt je innerlijke criticus dat je het allemaal fout hebt gedaan, verkeerde keuzes hebt gemaakt, egoïstisch bent....
De eerste stap naar jezelf is de te nemen de situatie waarin je je voelt vastzitten te veranderen.

www.miekecoigne.com
DIepte- en bewustzijnscoach- inspirator voor diepgaande transitieprocessen.

Vertel me in 2 minuten

Ik verbaas me over zeer weinig in gesprekken met mensen. Soms belt iemand om te sparren. Soms belt of chat iemand om een dieper inzicht te hebben in zichzelf,, in de veranderingen die gaande zijn, welke effecten dit allemaal kan hebben op iemands persoonlijk leven. Soms belt iemand uit nieuwsgierigheid; De redenen waarom er contact wordt gelegd zijn niet altijd zo oprecht en transparant.

Soms hoopt iemand in twee tellen te vernemen hoe ik iemands leven kan opvrolijken. Ik zou me dan bij wijze van bijna `bevel` moeten afstemmen en intunen. Toch een wel aparte manier om een consult aan te vragen, dat welgeteld nog geen 2 minuten duurt. Het is dan blijkbaar niet echt de moeite waard om voor een openhartig, transparant en eerlijk consult te kiezen.

Is dit een lachertje, een spelletje, ik laat het in het midden. Uiteindelijk zegt het wel veel meer over diegene die het spelletje aangaat, zelf kan ik er niets mee.

Soms vertelt de beller hoe hij of zij het liefste heeft hoe ik zou moeten functioneren. En dit in nog geen twee minuten tijd.
Wat een gemiste kans om zichzelf te laten zien, het masker te laten zakken en het lef of misschien zelfs de moed te hebben, zich op een authentieke manier te profileren.

Het is zeer gemakkelijk een klacht te formuleren, anderzijds hou ik toch even een grote spiegel voor om een consult, waarin ik zou moeten vertellen hoe ik jou moet `voelen`, terwijl het masker het onmogelijk maakt, te herbekijken.

Even reflecteren hoe ik het van mijn kant ervaar als heel hoogsensitief medium. Laat jij je niet zien, hou jij bewust een sluier over je heen, houd jij je masker op en kom jij vanuit onbewustheid dit soort spelletjes spelen, dan bedank ik hier hartelijk voor.

Kwetsbaarheid en Kracht gaan hand in hand samen. Hiermee bedoel ik ook heel duidelijk dat er ook ethische grenzen zijn in dit werk.


Om het fijn te houden in een consult, is het een zeer aannemelijk gegeven, helder en duidelijk te communiceren. Openheid, eerlijkheid, transparantie zijn de waarden die ik hoog in het vaandel draag. Maak je hier graag een spelletje van, dan is dat heel jammer en is geen wijsheid. Het gaat uiteindelijk over jou en niet over mij.

Dus: in 2 minuten een good-feeling ik maak het wel even leuk voor jou verhaal vertellen? Dit gaat het niet worden.

Een eerlijke tip: denk na waarover je wilt bellen, noteer het desnoods, Bereid je voor op het ontvangen van het consult.
Dit is de meest efficiënte manier waar je echt profijt uithaalt.
Vriendelijk-zijn beoefenen met jezelf

We zijn overwegend vriendelijk met anderen, omdat we ons geliefd willen voelen. Maar hoe vriendelijk zijn we voor onszelf, zodat het verlangen naar geliefd zijn niet per sé nodig hebben van de ander of anderen? Het is fijn om te horen dat we als vriendelijk worden ervaren. Het is nog fijner om dit van binnenuit zelf te belichamen.

Hoe ga je om met moeilijke momenten in je leven? Hoe je omgaat met moeilijkheden, bepaalt voor een heel groot deel het resultaat. Hoe benader je je problemen? Je kunt ernaartoe gaan, of je kunt ervoor weglopen.

De energie waar je ermee naartoe gaat is niet te onderschatten. Doe je dit vriendelijk of met boosheid?
Moeilijkheden kun je ervaren als enge lelijke schaduwen. Als je niet goed naar kijkt, blijven ze je achtervolgen. Je kunt ook kijken in de diepere lagen wat die schaduw je vertelt, je laat ervaren, je laat zien.

Hoe meer je vanuit een vriendelijk bewustzijn kijkt naar jezelf, je moeilijkheden of problemen, hoe `lichter` je deze kunt ervaren.

Mensen kunnen heel onvriendelijk zijn naar zichzelf door middel van zelfkritiek, die meestal op heel jonge leeftijd verinnerlijkt werd. Verinnerlijkte gedragspatronen van zelfkritiek kan een automatische reactie worden op momenten dat je tegen moeilijkheden aanloopt of het moment waarop je je vergist. ( zoals we dan zeggen: fouten maken)

De vraag is hoe je deze harde, kritische stem van binnen ( de innerlijke criticus) die jou blijft aanvallen, kunt veranderen. Hall en Stone Sidra hebben hierover heel interessante werken rond geschreven waaronder: `De innerlijke criticus ontmaskerd.`

De opmerkzame manier is dat je ernaar luistert. Je geeft het de ruimte zijn zegje te doen en luistert op een rustige, vriendelijke manier, zoals je naar een klein kind ( jouw innerlijke kind) of een prachtig stukje muziek op 432 HZ.( frequenties van het hart)

Op die manier breek je de vicieuze cirkel.

Ondanks we zeer linkerbreinig geprogrammeerd zijn en maar niet bij het hartenbrein komen, is dit voor velen nog een te bewandelen weg. Ondanks het hoofd en het hart fysiek gezien behoorlijk dicht bij elkaar liggen, is de afstand energetisch veel groter.

Hebben we niet `geleerd` om zelf iets als een probleem te zien, terwijl het deel uitmaakt van een prachtig groeiend bewust Zijn naar emotionele spirituele volwassenheid?

Waarnemen wat er werkelijk gebeurt is een mooie stap naar vriendelijk-zijn met onszelf en het contact met anderen.

Warme hartegroet

Mieke
Transformatie van seks naar liefde

Je verlangt naar iemand die van je houdt en als iemand van je houdt, voel je je in de zevende hemel. Je voelt je goed. Wat je je echter niet realiseert is dat de ander alleen maar van je houdt omdat hij ernaar verlangt dat jij van hem houdt. Het is precies zoals wanneer iemand aas naar de vissen uitwerpt: hij werpt het niet als een hapje eten voor de vis, hij werpt het om de vis te vangen. Het is niet zijn bedoeling het aan de vis te geven, hij doet het enkel omdat hij heel graag de vis wil hebben.
Alle verliefde mensen die je om je heen ziet, zijn alleen bezig aas uit te werpen om liefde te krijgen.

Het aas wordt voor een tijdje uitgegooid, totdat de ander het gevoel gaat krijgen dat er een kans is om liefde van die persoon te ontvangen.
Dan gaat die ander iets van `liefde` beginnen te tonen, tot ze zich allebei realiseren `bedelaars ` te zijn. Ze hebben zich vergist: beiden hadden zich voorgesteld dat de ander een koning was.

Na verloop van tijd beseffen beiden dat ze helemaal geen liefde van de ander krijgen, en dat is het moment waarop de wrijving begint. De zevende hemel is een hel geworden.

Iedereen verlangt naar liefde, maar weet niet hoe liefde ` te geven.` Dat is de oorzaak van al het geruzie en gemanipuleer.
Welke compromissen er ook worden gesloten, het doet er niet toe wat voor schikkingen er worden getroffen, zolang we niet in staat zijn op een onvoorwaardelijke manier liefde te geven, zal er niets veranderen. We blijven bedelaars. We vinden dat we liefde verdienen. We vinden dat we liefde waard zijn. We zoeken liefde bij een partner, en nog een partner en nog een partner. Seriële monogamie, polyamorie, noem het zoals je het wilt noemen. Het maakt niet uit.

Liefde dienen we te schenken en alles wat we ontvangen is een zegen.
En daar komt het verzet. JA MAAR...…
Mochten we een begin maken met liefde te geven, in plaats van erom te bedelen, te smeken, te eisen, dan pas is de kans veel groter dat liefde zoveel grootser wordt.

Als we liefde tot een eis maken, lijden we omdat we geen liefde kunnen eisen. Het feit dat er een behoefte is, betekent niet dat je het ook krijgt. Je vraagt je af waarom de ene wel liefde krijgt en jij niet. Je vraagt je af wat er dan mis met je is, je bent aantrekkelijk, je bent intelligent, je hebt zoveel liefde te geven.
Het grootste probleem in relaties dat liefde van beide kanten een verwachting is. Onbewust bedelen naar liefde.
De grootste kracht in liefde is liefde schenken, ook al ontvang je de liefde niet terug op dezelfde manier. Wat trouwens al een verwachting inhoudt.

Er is geen enkele energie op aarde zo krachtig als seksuele energie. De focus ligt het meest op `seks.` Seks dat zijn basis niet vindt in het goddelijke. Er zijn heel weinig mensen wier leven om het goddelijke draait. De meesten draaien zich om en leiden hun leven door middel van het sekscentrum.
Seksuele energie op zichzelf kan echter tot liefde getransformeerd worden en diezelfde energie kan, indien ze getransformeerd wordt, het pad naar `verlichting` worden. Verlichting niet vanuit oude spirituele invullingen. Verlichting als de weg naar het goddelijke in jezelf en de ander.

Als de seksuele energie stijgt, helpt het je de ultieme bewustzijnsstaat te bereiken; als deze energie zich omlaag beweegt, wat in 90 % van de relaties gebeurt, leidt het enkel tot een aardse seks, met een tijdelijke bevrediging. Een blijft voor sommigen iets knagen, een leegte ondanks het veelvuldige `seksen.` Wellicht ervaar je op een dieper niveau het ontwaken van je goddelijke essentie en kun je dit met je partner delen. De weg naar transformatieve liefde, hoog en diep.

Warme hartegroet
Mieke
Gebarsten kruik

Misschien denk je dat je niet perfect bent, omdat iets je niet lukt, omdat je geen partner hebt, om zovele redenen die meer verbonden zijn met maatschappelijke verwachtingen. Het volgende verhaal laat je zien dat zelfs een gebarsten kruik perfect kan zijn, gewoon zoals hij is. Op dezelfde manier ben je perfect zoals je bent. Met alle onvolkomenheden en dat maakt jou uniek, authentiek. Er was eens een waterdrager die iedere dag twee kruiken water naar zijn leermeester bracht. Hij liep iedere dag naar het dichtstbijzijnde water en vulde beide kruiken en liep terug met een kruik aan iedere kant van een stok die hij op zijn nek droeg.
Een van de kruiken was gebarsten en tegen de tijd dat de waterdrager bij zijn leermeester aankwam, was deze kruik nog maar voor de helft gevuld. Dit ging zo twee jaar door, waarin de waterdrager steeds anderhalve kruik water naar zijn leermeester bracht. De complete kruik was trots op zijn prestaties. De gebarsten kruik was verdrietig, omdat hij maar half zo goed werk leverde als hij zou moeten doen. Op een dag zei de gebarsten kruik tegen de waterdrager: ` Ik schaam me en voel me zo nutteloos. Ik ben onvolmaakt en kan niet eens een volle kruik water vasthouden. Niemand heeft iets aan mij.`
De waterdrager zei tegen de gebarsten kruik dat hij onderweg naar de grond moest kijken. De kruik zag de mooiste bloemen en platen aan zijn kant van het pad. De waterdrager legde de kruik uit: `Toen ik merkte dat je gebarsten was, besloot ik aan één kant van het pad zaad te strooien en iedere dag lek je water over die kant van het pad. Als je niet gebarsten was, zouden deze prachtige bloemen er nu niet zijn.`

Zo zie je maar dat alles perfect is zoals het is ook al lijkt het van niet.
Je bent hoe dan ook uniek!

Mieke
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten