Kundalini Reiki wat is dat?

Kundalini betekend opgerold en Reiki betekent energiestroom. Iedereen heeft Kundalini energie in zich. Deze energie is zo’n 3,5 keer opgerold

in je wortelchakra of wel je basischakra. De kunst is om de energie te laten stromen en werken op het moment dat jij dat wilt.

Wat is het verschil tussen Reiki en Kundalini Reiki?
In de meeste gevallen gebruiken de healers Kundalini Reiki als extra hulpmiddel op de gewone Reiki. Reiki is een energiestroom die door je lichaam gaat. De Kundalini Reiki stuurt de energie voornamelijk via je ruggengraad naar en door je Chakra’s, de uitleg over chakra’s kun je ook lezen in 1 van de blogs op www.zielenchat.nl hier heb ik uitgebreid omschreven welke chakra voor wat is. De duidelijkste verschillen tussen de 2 Reiki vormen is dat bij Kundalini Reiki geen hand posities of symbolen worden gebruikt. Puur je handen tegen elkaar of de handen op de plaats waar de energie zijn werk moet doen.

Hoeveel graden zijn er in de Kundalini Reiki
In de Kundalini Reiki zijn net als de gewone Reiki 3 stappen.
Kundalini Reiki 1, Kundalini Reiki 2 en Kundalini Reiki 3.

Bij Kundalini Reiki 1 worden al je blokkades in de chakra’s verwijderd, behalve in de basischakra. Simpelweg wordt het hoofdenergiekanaal tussen de basis en de kruinchakra schoongemaakt en voorbereid op het zogeheten ontwaken van de Kundalini energie. In de Kundalini Reiki 1 inwijding leer je hoe je jezelf moet behandelen, iemand anders moet behandelen, een afstandsbehandeling kunt en moet doen, een kamer en huis kunt reinigen, hoe je keramische banden moet behandelen en hoe je situaties kunt behandelen met de Kundalini Reiki energie.

Bij Kundalini Reiki 2 worden je Reiki kanalen verder geopend. Het Vuur van de Kundalini wordt aangestoken zodat de hoofdenergiebaan stapje voor stapje wordt geopend. De energie zal de zonnevlecht bereiken voor de voorbereiding op de laatste in wijding van de Kundalini Reiki 3. Je leert er ook om te mediteren met de Kundalini Reiki energie.

Bij Kundalini Reiki 3 mag je een paar extra inwijdingen ontvangen tevens als je volledig ingewijd bent in Kundalini Reiki 3 mag je jezelf Reiki master noemen en ook mensen in wijden in deze mooie helende energie. Ook krijg je de handvaten toegereikt om jezelf te healen te behandelen. Je leert hoe je de balans terug kunt krijgen. Je krijgt ook 6 inwijdingen toegereikt die je bij jezelf kunt doen (voor mij is dit ook een echte aanrader want het heeft mij ontzettend geholpen) En je leert natuurlijk hoe je andere kunt en mag inwijden.

Hoe werkt Kundalini Reiki en wat voel je?
Kundalini Reiki is een energie die door je lichaam gaat stromen. En via je voeten weer in de aarde terecht komt. Niet iedereen voelt hetzelfde maar ik zal vertellen wat ik voel en ervaar. Bij elke behandeling die ik doe of het nu op afstand is of persoonlijk beginnen mijn handen en voeten te tintelen. Bij sommige mensen en of dieren worden mijn handen en voeten heel warm. Het kan ook zo zijn dat de plaats waar ik behandel alleen warm word of tintelt. Sommige mensen die een behandeling krijgen voelen niets. Maar in de meeste gevallen voelen ook zij een tinteling in hun lichaam of een warmte. Gemiddeld duurt een behandeling voor mij 3 tot 5 minuten. Zodra dat het tintelen minder wordt of helemaal stopt weet ik dat voor mij de behandeling erop zit. Bij de persoon, dier, situatie, ruimte of band gaat de behandeling zonder dat ze het weten nog een aantal uur door. Het enige wat voor de behandelaar en degene die de behandeling krijgt van belang is dat hun voeten op de grond staan. Het liefst zonder sokken en schoenen aan dat ze meteen verbonden zijn met de aarde. Ook is het van groot belang dat de behandelaar min 2 liter water drinkt na een behandeling. Doordat je een behandeling geeft komen de slechte stoffen en energieën toch in jouw lichaam terecht. Om het uit je lichaam te krijgen moet je je lichaam goed reinigen met water en plas je het gewoon uit.

Ik hoop dat ik jullie iets heb kunnen leren over Kundalini Reiki. Willen jullie een behandeling op afstand dat is geen enkel probleem je kunt me mailen of een chat consult krijgen via www.zielenchat.nl je kunt het zo gek niet bedenken en mijn collega’s en ik kunnen je behandelen. Tot snel.

Heel veel liefde, licht en kracht.