HomeHoe werkt het?Credits kopenOver onsEmail consultBlogAanmelden als medewerker

Creatief zijn en spiritualiteit

Creatief zijn en spiritualiteit. Wat heeft creatief zijn met spiritualiteit te maken. Nou eigenlijk een heleboel, door je creativiteit uit te oefenen maak je je hoofd leeg, maar met en door je eigen creaties krijg je boodschappen binnen die op dat moment er vooral toe doen. Je hoeft ze niet meteen te begrijpen

Creatief zijn en spiritualiteit. Wat heeft creatief zijn met spiritualiteit te maken.
Nou eigenlijk een heleboel, door je creativiteit uit te oefenen maak je je hoofd leeg, maar met en door je eigen creaties krijg je boodschappen binnen die op dat moment er vooral toe doen. Je hoeft ze niet meteen te begrijpen. Soms duurt het dagen, weken, maanden of zelfs jaren voor je de boodschap erin begrijpt en kunt lezen.

Wat houdt het in creatief te zijn?
Je kunt op verschillende manieren creatief zijn, ikzelf maak was tekeningen of schilderijen met acrylverf niet dat ik zo heel goed kan schilderen maar ik kan er wel mijn ei in kwijt. Maar je kunt ook creatief zijn met knutselen, decoratie maken noem maar op. Het is net waar jouw interesse ligt en wat je leuk vindt maar wat vooral ontspannend werkt bij je.

Waarom is het belangrijk creatief bezig te zijn.
Het is belangrijk creatief te zijn zodat je niet overloopt van stress en emoties. Misschien denk je nu wel ja ja het zal wel maar probeer het maar het helpt en het werkt echt. Je kunt natuurlijk ook iets anders doen als iets maken bijvoorbeeld gedichten of blogs schrijven ook hierin zul je zien dat je alles erin kwijt kunt alle emoties van een bepaalde gebeurtenis of gewoon om even aan niets anders te denken dan aan dat schilderij, die tekening of een decoratie stuk. In je creativiteit kun je ook elementen van de natuur verwerken en ze zo in je huis verwelkomen. Je kunt in de lente een mooi schilderij maken met lentebloemen, je zou in de zomer een mooie vaas kunnen maken met zand, schelpen om zo het mooie zonnige strand dat vaak met de zomer wordt gelinkt in huis te brengen. Zo kun je wel in elk seizoen of met elk thema je eigen fantasie de vrije loop geven.
Als je dit moeilijk vindt kun je ook ideeën opdoen door te wandelen je ziet dan dingen wat mensen voor de ramen hebben staan. Of google maar ik raad het aan om gewoon lekker erop uit te gaan. Zoals nu met de wat koudere tijden van het jaar kun je lekker naar een tuincentrum om inspiratie op te doen. Of je maakt een mooi schilderij van bomen zonder bladeren die staan in de sneeuw of gewoon met veel warme herfstkleuren. Uiteindelijk kan ik je verzekeren dat je versteld zult staan van je eigen kunnen, het is natuurlijk ook niet erg als het mislukt dan heb je toch even je hoofd zorgeloos gemaakt van alle dagelijkse dingen of de dingen die op dit moment een belangrijke rol spelen.

De spiritualiteit.
In alles wat je maakt wat je creëert zit een boodschap in verborgen. Aan sommige schilderijen bijvoorbeeld zie je precies hoe iemand zich voelt. Om een voorbeeld te geven van mezelf ik heb een schilderij gemaakt 2 jaar geleden van een bloemenveld. Een weg en aan het einde van die weg de zon. Nu zag ik een jaar geleden dat ik de weg verkeerd heb gekleurd van donker naar licht in plaats van licht naar donker zoals het eigenlijk zou moeten. De geheime boodschap die hierin zit (kwam ik een half jaar geleden pas achter) is dat eerst er een donkere en moeilijke periode zou komen op mijn levensweg en daarna zal hij licht, en heel makkelijk te bewandelen zijn tot ik uitkom bij de mooie zon. Ik heb inderdaad al een vervelende periode weer achter de rug nog niet helemaal maar het is langzaam steeds beter het worden. Zo zie je maar dat je vaak een boodschap pas begrijpt als je halverwege of bijna aan het einde van dat pad komt. Misschien heb je al geschilderd of iets gemaakt en heb je er nooit bij stil gestaan. Kijk er dan eens goed naar ga na hoe je leven is verlopen of dingen zijn gegaan op het moment dat je het maakte. Zie de verborgen geheimen van de magische spirituele boodschappen. Ik weet dat het voor mij alleen maar beter en beter gaat worden. Kom uit die spiraal op weg naar een geweldig mooi leven, naar een geweldige toekomst.
Heel veel liefde, hulp, licht en kracht.
 

Datum: 21-11-'18

Terug naar overzicht
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten